Heeft u psychische problemen, een verstandelijke of een zintuiglijke beperking? Dan kunt u in sommige gevallen hulp krijgen bij persoonlijke verzorging. Deze hulp is erop gericht dat u zo zelfstandig mogelijk kunt leven. Deze ondersteuning heet ook wel begeleiding.

Ondersteuning bij verzorging

Begeleiding bij persoonlijke verzorging is vooral ondersteunend. U krijgt bijvoorbeeld stap voor stap aanwijzingen over lichamelijke hygiëne. Of iemand herinnert u eraan te douchen of uw medicijnen in te nemen. Maar het kan ook gaan om lichamelijke, niet-geneeskundige zorg. Bijvoorbeeld hulp bij het onder de douche stappen.

Bredere begeleiding

Soms is de begeleiding breder dan persoonlijke verzorging. Naast begeleiding bij het innemen van medicijnen krijgt u dan bijvoorbeeld ook hulp bij het indelen van uw dag. Of er komt iemand om u te ondersteunen bij het doen van de administratie of de boodschappen.

Via gemeente

Wilt u weten of u begeleiding kunt krijgen bij uw persoonlijke verzorging? Dan kunt u contact opnemen met het Wmo-loket van de gemeente Jalpland. U kunt zich daar melden voor ondersteuning.

Heeft u ook medische hulp nodig thuis? Bijvoorbeeld wondverzorging, pijnbestrijding of het laten toedienen van injecties? Dan valt uw verzorging en verpleging onder de wijkverpleging.

Hulpaanbod

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging thuis

O.a. hulp bij wassen en aankleden, medicatie geven/toedienen, hulp...

Persoonlijke verzorging thuis

O.a. hulp bij wassen en aankleden, medicatie geven/toedienen, hulp...

Nachtzorg

Nachtzorg kan een welkome aanvulling zijn op de zorg overdag....

Organisaties

Wmo-loket

Gemeente Deventer

 14 05 70 deventer.nlGrote Kerkhof 17411KTDeventer

Vergelijk hulpaanbod